Milfulls de crema

Ja sé que fa dies que no li faig cas al blog, ha estat una setmana rara, la nausica ha estat fent adaptació a la llar, ja que demà comença en sèrio i jo torno a treballar... Per cert, l'adaptació d'ella ha anat prou bé, està feta un crack de nena! A veure com va demà que són més hores i no la vaig a buscar jo... Em sembla q ho passaré pitjor jo que ella, o això espero...

Doncs a veure... Tornant a la cuina fàcil i de quedar bé, avui he fet milfulls de crema! No és nivell 0 com els croissants, perquè ja s'ha de fer una mica més de merder, però de dificultat no en té cap...

Què necessitem?
1. Bàscula o mesurador
2. 2 cassons
3. Batedor manual
4. Bol petit
5. Pinzell
6. Forn
7. Una forquilla
8. Una cullera
9. Un colador
10. Un voluntari


Ingredients:

Per la crema:
400ml de llet
1 branca de canyella
Pela de llimona (jo no n'hi he posat i bé)
150gr de sucre
4 rovells d'ou
40gr de maizena

Per la resta:
2 masses de pasta de full (quin descobriment la pasta de full!! Ho sé!!)
1 o 2 rovells d'ou
Sucre


COM ES FA???
Primer fem la crema, posem a un cassó (si els dos q teniu són de diferents mides, el petit) la llet, la branca de canyella i la pela de llimona al foc, i per altre banda, a l'altre cassó, els rovells, el sucre i la maizena i ho barregem amb el batedor manual. Quan la llet bulli, retirar el cassó de la llet del foc i posar-hi l'altre (el de la barreja) i aquí és quan entra en joc el voluntari, que ha d'agafar el cassó de la llet i el colador i anar tirant la llet al cassó del foc (passant-la pel colador perquè no hi caiguin restes de canyella i pela) mentre el voluntari tira de mica en mica la llet, l'altre va barrejant enèrgicament el cassó del foc, un cop ja hi ha tota la llet tirada, el voluntari pot tornar a fer el què feia i el cuiner no ha de deixar de remenar tocant amb el batedor el cul del cassó per evitar que s'enganxi i es cremi. Un cop comença a quedar una mica espessa (és quan comença a bullir), retirar del foc i continuar remenant un moment, fins que quedi aparentment crema. Un cop acabada la reservem un moment.

Ara és el moment d'encendre el forn a uns 200 graus i pensar a treure la reixeta per després no cremar-vos. Un cop encès, desenrotllem les masses de pasta de full, sobre la massa que us faci més ràbia de les dues, hi escampem la crema amb una cullera tot deixant dos dits a tot el diàmetre exterior i el tros aquest sense crema, pintar amb rovell d'ou amb l'ajuda d'un pinzell, un cop pintat, agafar l'altre massa, amb cura i posar-la a sobre intentant que coincideixin les dues. Pressionar amb una forquilla tot el voral de manera que quedin unides les dues masses. Recuperem el rovell i el pinzell i pintem tota la pasta i després hi escampem sucre per a tot arreu. I ja està llest per anar al forn!

Uns 15 minuts o fins q ho veieu una mica torradet i JA ESTÀ!!!

Resultat, unes postres molt bones i de quedar mooooolt bé, però sobretot, molt bones!!!

Apa macos, us deixo fotos i si us animeu a provar-ho, ja m'enviareu foto! O millor guardeu-me'n un tros!! (Si cola, cola...)

Bona setmana a tots, en especial a la nausica!

















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

4 mesos!

La mona de la meva fillola

El català correcte, passa'l!