El pa miracle, en una hora, fet!

He descobert una recepta de pa q flipes! En una hora el tens fet! I si et descuides la sal surt bo, però si a sobre no te la deixes surt boníhim!!!

El que sí q has de tenir una cocotte, sense ser tant tècnics, ve a ser una cassola de ferro colat amb tapa, si no pesa 3 mil quilos no serveix... Diuen que amb les bosses de forn, aquestes q anuncien q poses el pollastre a dins la bossa amb unes espècies, ho poses al forn i et surt estupendo, pero no ho he provat... Crec q tampoc em motiva això del plàstic a altes temperatures amb el pa q creix a dins... No sé, si algú ho prova, q m'expliqui q tal...

Ingredients:
- 450 de farina integral ecològica d'Argençola
- Entre 10-15 gr de llevat premsat (la bàscula està una mica com una cabra...)
- 340ml d'aigua, però em vaig passar un munt pq hi vaig tenir d'anar afegint bastanta farina pq quedés bé
- un rajolí d'oli verge d'oliva (no tinc clar pq serveix)
- i un pessic de sal


1- posar l'aigua, l'oli i el llevat al got de la thermomix i programar 2 minuts a 37 graus, velocitat 3, però si en voleu posar alguna altre tampoc crec q passi res...

2- afegir la meitat de la farina i posar 25 segons velocitat 6 (lo dels segons, m'ho invento cada cop, ja se sent quan està)

3- afegir la resta de farina i tornar a posar 25 segons al 6

4- AFEGIR LA SAL!!! I si hi voleu posar alguna espècie com romaní, orenga...

5- programar 2 minuts velocitat espiga

6- mirar si la massa és molt enganxosa, si ho és, afegir farina i programar 2 minuts espiga més, si teniu la llet d'haver-la encertat, el paper de la màquina acaba aquí

7- posar una mica de farina al marbre pq la massa no s'hi quedi enganxada i posar-hi la massa

8- donar la forma desitjada al pa

9- posar a dins la cocotte (jo hi poso paper de forn al cul)

10- pinzellar oli per sobre (aquest pas, tampoc sé pq serveix...)

11- amb un ganivet afilat, fer uns talls cuquis per sobre

12- tapar l'olla i posar-la a dins del forn amb el forn fred!!

13- acte seguit, engegar el forn a 240 graus

14- comptar uns 40 minuts (amb el de casa nostra, són 45, però és una mica vellet i no té ni aire ni coses d'aquestes
modernilles) (crec q fet amb bossa, és algo menys, però pregunteu-ho a sant google...)

15- treure del forn l'olla de 3000 quilos q crema mil intentant no cremar-te

16- treure el pa i deixar refredar sobre una reixa

17- anar a posar-te una mica d'aloe vera si t'has cremat... Hihihihi

Si no tens thermomix, com diria la nausica, no passa res!!! Pots amassar a mà! Si no sabeu com fer-ho busqueu amassar al iutub i segur q trobeu mil videos q us ho expliquen! Però l'aigua ha de ser tèbia, ni calenta, ni freda!

Q us fa més mandra, vestir-vos i anar al forn o fer un pa casolà q saps q hi poses, d'on prové i en una hora el tens fet??

Sembla molt patillera la recepta, però si hi proveu de fer, ja veureu q les quantitats són relatives, pq amb cada farina l'aigua varia...

Ale! Si teniu dubtes, ja preguntareu!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El català correcte, passa'l!

A preguntes estúpides.... Respostes estúpides....

Avui fa un any