El pa miracle, en una hora, fet!
He descobert una recepta de pa q flipes! En una hora el tens fet! I si et descuides la sal surt bo, però si a sobre no te la deixes surt boníhim!!!
El que sí q has de tenir una cocotte, sense ser tant tècnics, ve a ser una cassola de ferro colat amb tapa, si no pesa 3 mil quilos no serveix... Diuen que amb les bosses de forn, aquestes q anuncien q poses el pollastre a dins la bossa amb unes espècies, ho poses al forn i et surt estupendo, pero no ho he provat... Crec q tampoc em motiva això del plàstic a altes temperatures amb el pa q creix a dins... No sé, si algú ho prova, q m'expliqui q tal...
Ingredients:
- 450 de farina integral ecològica d'Argençola
- Entre 10-15 gr de llevat premsat (la bàscula està una mica com una cabra...)
- 340ml d'aigua, però em vaig passar un munt pq hi vaig tenir d'anar afegint bastanta farina pq quedés bé
- un rajolí d'oli verge d'oliva (no tinc clar pq serveix)
- i un pessic de sal
1- posar l'aigua, l'oli i el llevat al got de la thermomix i programar 2 minuts a 37 graus, velocitat 3, però si en voleu posar alguna altre tampoc crec q passi res...
2- afegir la meitat de la farina i posar 25 segons velocitat 6 (lo dels segons, m'ho invento cada cop, ja se sent quan està)
3- afegir la resta de farina i tornar a posar 25 segons al 6
4- AFEGIR LA SAL!!! I si hi voleu posar alguna espècie com romaní, orenga...
5- programar 2 minuts velocitat espiga
6- mirar si la massa és molt enganxosa, si ho és, afegir farina i programar 2 minuts espiga més, si teniu la llet d'haver-la encertat, el paper de la màquina acaba aquí
7- posar una mica de farina al marbre pq la massa no s'hi quedi enganxada i posar-hi la massa
8- donar la forma desitjada al pa
9- posar a dins la cocotte (jo hi poso paper de forn al cul)
10- pinzellar oli per sobre (aquest pas, tampoc sé pq serveix...)
11- amb un ganivet afilat, fer uns talls cuquis per sobre
12- tapar l'olla i posar-la a dins del forn amb el forn fred!!
13- acte seguit, engegar el forn a 240 graus
14- comptar uns 40 minuts (amb el de casa nostra, són 45, però és una mica vellet i no té ni aire ni coses d'aquestes
modernilles) (crec q fet amb bossa, és algo menys, però pregunteu-ho a sant google...)
15- treure del forn l'olla de 3000 quilos q crema mil intentant no cremar-te
16- treure el pa i deixar refredar sobre una reixa
17- anar a posar-te una mica d'aloe vera si t'has cremat... Hihihihi
Si no tens thermomix, com diria la nausica, no passa res!!! Pots amassar a mà! Si no sabeu com fer-ho busqueu amassar al iutub i segur q trobeu mil videos q us ho expliquen! Però l'aigua ha de ser tèbia, ni calenta, ni freda!
Q us fa més mandra, vestir-vos i anar al forn o fer un pa casolà q saps q hi poses, d'on prové i en una hora el tens fet??
Sembla molt patillera la recepta, però si hi proveu de fer, ja veureu q les quantitats són relatives, pq amb cada farina l'aigua varia...
Ale! Si teniu dubtes, ja preguntareu!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada