El retorn... Coca de forner
Feia dies q em plantejava o em venia de gust tornar a penjar coses al blog, però em feia pal o no sabia com trencar el gel després de tant temps de silenci, però avui ha arribat el dia!
Avui he fet coca de forner i he quedat contenta amb el resultat i el Toni m'ha dit: ja et pots apuntar la recepta! I he descartat apuntar-la a un paper i no perdre-la i m'ha semblat q era una bona oportunitat per tornar a reviure el blog!
Us deixo la recepta q és la mar de fàcil i de bona!
Jo l'he fet amb thermomix, però es pot fer manual tranquil·lament i sense dificultat! Si peoveu de fer-la, ja em direu el q!!!
Ingredients:
Per la massa:
520gr de farina
280 d'aigua
60 de sucre
1 pessic de sal
10 gr de llevat fresc
25ml d'oli d'oliva
Per tirar per sobre:
Anís
Sucre
Oli
Ametlla picada
1.. He posat l'aigua, el llevat, l'oli i el sucre 30 segons a 37 graus, velocitat 3
2.. Hi he afegit la meitat de la farina i he programat 30 segons velocitat 6
3.. He afegit la resta de farina i sal i altre cop 30 segons al 6
4.. Ara 2 minuts velocitat espiga
5.. Com q sóc de per si de cas, hi he posat dos minuts més d'espiga
6.. Anava a treure la massa, però era molt enganxosa i l'hi he tirat una mica de farina i per variar, he tornat a posar 2 minuts velocitat espiga
7.. He passat la massa a un vol, l'he tapat amb un drap humit i l'he posat a costat de la calefacció
8.. Quan la massa ha fermentat i ha doblat la mida (uns 40 minuts) he vist q donava per dues coques
9.. He partit la massa en dos i l'he posat sobre paper de forn (mida q hi capiga al form) i l'he anat aplanant amb l'ajuda d'un corró i de la Nausica q és la meva gran ajudant!
10.. Un cop les dues estirades i en forma més o menys acceptable, les he deixat uns 40 minuts més, al moble q a sota hi ha un radiador i per tant és una miiiica calent
11.. Penseu en preescalfar el forn a 220 o així
12.. Passat aquest temps, les he pinzellat generosament amb maria brizard i després amb oli
13.. He espolvorejat sucre així bastant regaladament i hi he tirat un altre raig d'oli, rotllo pa amb tomàquet
14.. Cap al forn...
15.. Un cop les pubtes comencin a canviar de color, tirar-hi les ametlles
17.. Controlar q no es soquerri i un cop tota de color coca, treure del forn
18.. Esperar a q es refredi i a menjar!!!
Als trabucaires i acompanyants, els ha agradat! (Almenys això han dit... I no n'ha sobrat!!)
Bon profiiiit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada